Lokale besturen

Welke inzichten mist u vandaag ?

Hoe ervaart u de toegenomen complexiteit van beleidsvoering ? Een lokaal bestuur is meer dan enkel het gemeentebestuur. Bovendien hanteert de BBC 2020 een nieuwe regelgeving met de integratie tussen de gemeente en het OCMW en de integratie van het budget in het meerjarenplan, wat maakt de rapporteringsnoden heel groot zijn.

In de sector van de lokale besturen zijn de volgende inzichten enorm belangrijk :

• Meerjarenplannen & aanpassingen
• Toetsing aan de evenwichtsnormen
• Inzicht in personeelsuitgaven, investeringen en algemene werkingskosten
• Inzicht in ‘0-verzuim’

Heeft u deze inzichten, structureel en op een efficiënte manier, elke maand opnieuw ? Zo ja, prima.  Ziet u opportuniteiten naar verbetering ? Heel graag luisteren wij naar uw verhaal.

Test

Hoe rapporteert u vandaag ?

Doe de test
+

Hoe lossen wij dat op?

“Neem de juiste beslissingen tijdens de beleidsuitvoering op basis van juiste cijfers en data”

Bijster ondersteunt lokale besturen met duurzame rapporteringsoplossingen op basis van personeels- en financiële data met als resultaat een glashelder 360° inzicht in de realisatie van de beleidsdoelstellingen. Met één druk op de knop heeft u als beleidsmaker inzicht in de uitvoering van het meerjarenplan, de realisatie van de evenwichtsnormen alsook in de uitgavenposten, waarvan de personeelskosten de belangrijkste zijn. Vandaag hebben wij een rugzak vol met praktische ervaring opgedaan in de sector : enerzijds door de vele gesprekken met lokale besturen hebben wij inzicht in de rapporteringsnoden en anderzijds zijn wij erin geslaagd om de vertaalslag te maken naar een duurzame rapporteringsoplossing die werkt. Zelf kunnen we heel wat kennis en ervaring delen vanuit onze positie als CFO / Finance Manager in de private sector. Dit maakt dat wij als een strategische partner met u aan tafel kunnen zitten en uw rapporteringsbehoeften kunnen invullen.

Meer weten
Business case

Onze klant de gemeente Houthalen-Helchteren aan het woord

“Hoewel de configuratie van de rapporteringstool op maat van onze organisatie nog niet volledig is afgerond, kunnen we nu reeds stellen dat voor al onze vragen een oplossing kan aangeboden worden.

De tool is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid in real time en supersnel een aangepaste rapportering op te maken in functie van de gestelde vraag vanuit de organisatie.

Het is een tool die op een bijzondere wijze de specificiteit van een lokaal bestuur weet te combineren met een managementrapportering zoals gangbaar in de privé-sector.”

 

Het volledige artikel

Andere referenties

Toon meer

Onze werkwijze

01

Kennismaking

Alles begint met een diepgaande kennismaking. Daarom luisteren we eerst naar uw verhaal en gaan meteen op zoek naar de zere plekken. Om u vliegensvlug te wapenen met oplossingen.

02

Implementatie

Als u er klaar voor bent, dan wij ook. We starten het proces onmiddellijk, want we houden niet van treuzelen. Een eerste oplevering mag u binnen de vijf dagen al verwachten.

03

Rapportering

Is de oplossing klaar voor gebruik, dan zetten we ‘m meteen live. U hoeft zelf niets te doen, we komen alleen nog even langs om de rapportering met u te overlopen.

04

Advies

Uw data is één ding. Ze juist interpreteren en er iets mee doen is iets anders. Onze eigen ervaring en expertise maakt dat we u perfect kunnen adviseren en helpen om alle processen bij te sturen en te optimaliseren.

Wilt uw bedrijf schermen met business inzichten?

Contacteer ons Doe de test
Test hoe efficiënt uw bedrijf werkt.