Kan u door het bos de bomen nog zien ?

Terug naar overzicht 13 maart 2020
Een onderzoek van Jedox toont aan dat ongeveer 25% van de bedrijven meer dan 4 verschillende BI-tools gebruiken, ook kan je zien dat er steeds meer mensen bewust zijn van het belang van BI.

Dat data belangrijk is voor het maken van beslissingen anno 2020 spreekt voor zich, maar de manier hoe je deze verwerkt is overal anders. Een onderzoek van Jedox toont aan dat in 2019 nog geen 50% van de bedrijven gebruikt maakt van 1 of 2 BI-tools. Akkoord, elke tool heeft zijn eigen voor- en nadelen, echter moet u uw personeel ook opleiden om met al deze tools om te kunnen gaan.

Een tweede opvallend fenomeen is het feit dat steeds meer mensen het belang van BI inzien. In 2013 had bijvoorbeeld 15% geen idee hoeveel/welke BI-tools er aanwezig waren in het bedrijf. In 2019 is dit aantal gehalveerd, dit komt omdat ook steeds meer mensen gebruik beginnen maken van BI-tools.

Bijster staat voor een glasheldere rapportering, daarom streven we naar een zo efficiënt mogelijke rapportering. We verkiezen ervoor om onze visualisaties te maken in 1 BI-tool. We doen dit omdat de eindgebruiker dan alle rapporten op eenzelfde plaats kunnen terugvinden. Ook zal de eindgebruiker maar 1 tool moeten bestuderen, want elke BI-tool werkt toch een beetje anders.

Wil je graag meer weten over onze manier van werken? Bekijk dan zeker even onze website en/of vul onze test in, om te zien hoe performant je huidige rapportering is!

Bekijk hier het volledige rapport van Jedox

Anderen bekeken ook

27 maart 2020
Bijster, een duurzame partner voor uw business
Lees meer
21 februari 2020
Waarom kiezen voor Bijster als partner voor uw business inzichten ?
Lees meer
14 februari 2020
En dan wordt het stil in de meeting room …
Lees meer