Van 3 applicaties naar 1 geïntegreerd dashboard voor Creaplan

Terug naar overzicht 24 november 2022
Nadat er in 2018 enkele structurele veranderingen plaatsvonden binnen Creaplan, werd de nood aan inzichtelijke en efficiënte rapportering alsmaar groter. Vincent Lievens, COO van Creaplan, vertelt over hoe ze samen met ons werkten aan een oplossing op maat.

Wie is Creaplan?

Creaplan, met hoofdkantoor in Nazareth, creëert beursstanden, interieurs en en displays voor bedrijven over heel Europa en zelfs daarbuiten. Met een team bestaande uit een 60-tal medewerkers, slaan ze elke dag de handen in elkaar om creatieve concepten om te zetten in prachtige creaties.

Nood aan meer efficiënte rapportering

“Zelfs in een omgeving waar creatie centraal staat zijn cijfers belangrijk. Ze worden zelfs almaar belangrijker binnen Creaplan. In 2018 werd het bedrijf overgenomen door een nieuwe eigenaar en stapte een private equity groep mee in het verhaal, waardoor rapportage heel belangrijk is geworden. Elke maand moeten we de juiste cijfers voorleggen. En dat liefst op een efficiënte manier natuurlijk”, zegt Vincent.

“Voor we de samenwerking met Bijster aangingen, werkten we in meerdere aparte applicaties. Boekhouding, CRM, tijdsregistratie, … Alle data zat verspreid. We konden wel rapporten opmaken, maar dit kostte ons heel veel tijd. Het was dus hoog tijd voor een tijdsefficiëntere oplossing.”

Een oplossing op maat

“We zijn rond tafel gaan zitten met onze Financial Manager en Koen van Bijster. Wij deelden gegevens, Koen maakte koppelingen en zette alles klaar in een dashboard op maat. De samenwerking verliep heel vlot”, vertelt Vincent. “Het resultaat was een overzichtelijk dashboard met alle data die we nodig hebben, in realtime, op één plaats.

“Dit geeft ons de mogelijkheid om op een correcte en efficiënte manier te rapporteren naar onszelf en naar aandeelhouders toe. Zo kunnen we altijd de juiste beslissingen nemen op de juiste moment.”

Een partner met meerwaarde

“We zijn zeer tevreden van hoe de samenwerking met Bijster verloopt. Aangezien Bijster een kleinere onderneming is, kan het team snel schakelen en nauw contact houden. Voor mij is hun sterkste eigenschap dat ze niet enkel een technische oplossing aanbieden, maar ook expertise in financieel management. Ze hebben heel waardevolle inzichten, je merkt dat ze veel kennis van zaken hebben”, getuigt Vincent.

“Bovendien heeft Bijster een extra laag gecreëerd op sterke, bestaande technologieën zoals Qlik en Power BI. We wilden geen out-of-the box-oplossing waarbij je tegen beperkingen aanloopt en al snel moet bijbetalen. De oplossing die voor ons werd ontwikkeld is gebaseerd op deze technologieën waardoor we makkelijk dingen kan finetunen indien nodig.”

 

Ik ben zelf een analytisch persoon dus vind cijfers heel waardevol. Voor mij is bedrijfsvoeringsbeslissingen nemen altijd een beetje buikgevoel, onderbouwd door cijfers.

Anderen bekeken ook

5 maart 2023
Te koop: slimme & efficiënte datarapportering voor uw vastgoedbedrijf of projectontwikkeling
Lees meer
2 maart 2023
Win de ‘War for Talent’ met inzicht in uw uitzendbureau
Lees meer
23 december 2021
DWW21
Lees meer