Hoe belangrijk zijn cijfers in uw bedrijf ?

Terug naar overzicht 29 januari 2019
‘Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)' van Sanne Blauw heeft naast een geweldige titel ook een interessante inhoud. Blauw legt ons in heldere taal uit hoe belangrijk cijfers in ons leven zijn, hoe ze ons leven meer en meer beïnvloeden en steeds vaker ons beslissingsproces sturen. Onmisbaar voor wie weleens cijfers tegenkomt - voor iedereen dus !

Deze analogie kan perfect gevolgd worden in het bedrijfsleven waar strategische beslissingen worden uitgestippeld op basis van die cijfers. Heel belangrijk dus, om met z’n allen de cijfers waarmee we geconfronteerd worden goed te kunnen interpreteren en alert te zijn voor veelgemaakte fouten, zoals fouten in de berekening, rapportering of interpretatie ervan.

  • Hoe zit het met de onderliggende kwaliteit van data in jouw bedrijf ? Bijvoorbeeld : worden alle goederen op de juiste wijze in het systeem geregistreerd bij ontvangst en doen alle werknemers dit op dezelfde wijze?
  • Welke verbanden zijn er tussen de databronnen en hoe kunnen we deze aanwenden om tot betere inzichten te komen die ons helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen ?
  • Hoe wordt bijvoorbeeld de marge per product berekend ? Is deze berekeningswijze correct en gevalideerd ? Hoe wijzigt bijvoorbeeld mijn marge als de productkost van één grondstof stijgt met 5% en wat zijn de gevolgen op mijn productgamma?

Heel wat vragen waar vandaag het management van een bedrijf  vaak geen duidelijk antwoord op kan geven.

Bent ook u het spoor bijster ?

Bijster is dé referentie om je deze business inzichten te bieden en staat garant voor een éénduidige, gestructureerde oplossing elke keer opnieuw als je behoefte hebt aan antwoorden op business vragen.

Onze aanpak ?

Tijdens een gratis Quick Scan brengen wij een glashelder inzicht in uw rapporteringsproces en onderliggende IT architectuur.

Benieuwd naar meer ? Contacteer Anja Janssen via anja@bijster.be of bel haar op 0470/66.27.62

Anderen bekeken ook

20 juli 2023
Qlik specialist Bijster en element61 bundelen hun krachten
Lees meer
19 juli 2023
Bijster, spécialiste en Qlik, s’associe à element61
Lees meer
Qlik specialist Bijster joins element61
Lees meer