De 5 quick wins van interne transparantie

Terug naar overzicht 23 oktober 2018
Transparantie - zowel intern als extern - is een belangrijk onderwerp voor alle bedrijven – ongeacht grootte of sector. In dit artikel leggen we de focus op interne transparantie.

Wanneer u als zaakvoerder / management team transparant bent over uw doelstellingen en aanpak, dan bent u vooral duidelijk.

De weg is uitgestippeld. Wanneer u een stapje verder gaat en elk team, afdeling, individuele medewerker hierin betrekt dan zijn de verwachtingen voor iedereen helder.

Een open en regelmatige communicatie over het tussentijds resultaat, gekoppeld aan ieders bijdrage zorgt voor betrokken medewerkers.

Bijster kan u helpen om de doelstellingen in Improview® – de eigen ontwikkelde rapporteringsoplossing –  te embedden en via security de resultaten periodiek te rapporteren per team, afdeling en individuele medewerker.

Op die manier heeft u een voorsprong weten te realiseren in de ‘War For Talent’. Het lijkt wel een modeverschijnsel maar onderschat het alstublieft niet !

De 5 belangrijkste quick wins van interne transparantie zijn

1.Sterke motivatie

Dit werd hierboven reeds toegelicht. Mensen weten waar ze voor staan, hoe ze kunnen bijdragen tot de doelstellingen en het resultaat. Dit creëert meer betrokkenheid en motivatie. Wanneer u daarnaast de nodige opportuniteiten biedt voor zelfontplooiing dan heeft u personeel wat met de volle goesting werkt. Het personeelsverloop wordt aan banden gelegd.

2.Open bedrijfscultuur

Bevorder een bedrijfscultuur waar ook minder goede resultaten de volle aandacht krijgen. Moedig uw medewerkers aan om voluit en onbevreesd te spreken. Geen ‘big brother is watching you’ attitude maar reik mogelijkheden aan om deze resultaten ten volle te samen te bespreken en tot actie over te gaan om de situatie om te buigen.

3.Betere resultaten

Sterk gemotiveerde medewerkers en een open bedrijfscultuur leiden tot betere resultaten. Ze zijn geneigd om net een stapje verder te gaan. Ze geven het beste van zichzelf. En dat vertaalt zich in de resultaten.

4.Innovatie

Naast betere resultaten, zet u uw medewerkers aan om creatief te zijn, waardoor innovatie ontstaat. Ideeën ontstaan niet meer in de ivoren toren van het management maar vinden hun oorsprong vanop de werkvloer. Dit is de meest succesvolle innovatie.

5.Happiness@Work

Mensen springen ’s morgens uit hun bed en komen met de glimlach naar het werk. Dit willen we toch allemaal als werkgever, niet ?

 

Anderen bekeken ook

20 juli 2023
Qlik specialist Bijster en element61 bundelen hun krachten
Lees meer
19 juli 2023
Bijster, spécialiste en Qlik, s’associe à element61
Lees meer
Qlik specialist Bijster joins element61
Lees meer