Centraal gestuurde rapportering: must of noodzaak?

Terug naar overzicht 6 november 2018

In het artikel ‘Gezocht: chief data officer m/v’ van 26 oktober 2018 in De Tijd benadrukt econoom Peter De Keyzer (Growth Inc.) het belang van een chief data officer voor de Belgische overheid. Door de versnippering van het politieke landschap zijn de bevoegdheden gedecentraliseerd, en is er bijgevolg geen centraal beheer van de data. Met data uit de gezondheidszorg, arbeidsmarkt, mobiliteit, infrastructuur, .. zijn de mogelijkheden om tot nieuwe inzichten te komen onbegrensd, maar helaas ook onbenut. Op vlak van e-government staat België volgens het Wereld Economisch Forum op plaats 58, voorgegaan door landen als Bangladesh, Kazachstan en Nepal. Zonder inhaalbeweging dreigen we hopeloos achterop te geraken met onze buurlanden

Ook bij Bijster herkennen wij vaak dezelfde problematiek bij bedrijven. Door een gebrek aan een gecentraliseerde rapportering werken de verschillende afdelingen vaak nog te afzonderlijk en enkel met data die louter in de eigen afdeling wordt geregistreerd. Nochtans worden de diepste inzichten gecreëerd door het combineren van de data van meerdere afdelingen en bedrijfsprocessen. Laat daarom de verschillende afdelingen samenwerken om zo tot nieuwe inzichten te komen.

Door een centraal gestuurde datacultuur kunnen de financiële en HR gegevens geïntegreerd worden met de data voortkomend uit bijvoorbeeld een productiehal, logistiek proces, of projectgegevens. Pas op deze manier ben je als onderneming in staat de exacte kostprijs van elk project, product of dienst te berekenen. Wanneer we hierbij de data van de In het artikel ‘Gezocht: chief data officer m/v’ van 26 oktober 2018 in De Tijd benadrukt econoom Peter De Keyzer (Growth Inc.) het belang van een chief data officer voor de Belgische overheid verkoopafdeling voegen, kan uiteindelijk de marge berekend worden tot in het kleinste detail. Door de gecentraliseerde aanpak kan bovendien het verzamelen van de data gerichter en efficiënter gebeuren. Daarom is een centraal gestuurde rapportering niet alleen een must, maar een noodzaak voor elke onderneming.

Bijster kan u helpen om al de gegevens die gegenereerd worden in uw verschillende bedrijfsafdelingen en in verscheidene databronnen, te stroomlijnen en bovendien samen te brengen in één enkele plaats. In deze cockpit heeft u het stuur stevig in handen om op basis van altijd up-to-date inzichten uw onderneming in de juiste richting te sturen, en te vermijden achterop te geraken met uw concurrenten. Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons.

Anderen bekeken ook

20 juli 2023
Qlik specialist Bijster en element61 bundelen hun krachten
Lees meer
19 juli 2023
Bijster, spécialiste en Qlik, s’associe à element61
Lees meer
Qlik specialist Bijster joins element61
Lees meer