Ben je een ondernemer met ambitie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap ?

Elke ondernemer vandaag wil groeien. Maar om duurzaam te kunnen groeien is inzicht nodig in de bedrijfsvoering en de gevolgen ervan op het menselijk kapitaal, de maatschappij en het economisch resultaat.

Inzicht is de rode draad. En kwalitatieve hoogstaande data vormen de basis voor dit inzicht.

Wanneer is de database voor het laatst gecontroleerd? We weten allemaal dat data snel veroudert.

Het regelmatig controleren van de bedrijfsdata is van groot belang. Want door te werken vanuit een vervuilde database loop je simpelweg omzet mis.

Vertrouw niet blindelings op je dagelijkse systemen. Je moet af en toe een stap terugnemen en rationeel onderzoeken of de cruciale informatie gecapteerd wordt. Je moet kritisch durven zijn.

Bovendien bestaat de tendens om datastructuren complex te maken. Vaak is er een gebrek aan focus. Gevolg? De data zijn vaak niet betrouwbaar of komen te laat. Dan kan de tijd ontbreken om de gegevens voldoende nauwkeurig te analyseren.

Ook is het uitermate belangrijk je mensen alert te maken voor een uiterst accurate registratie van data en het 4-ogen principe toe te passen voor kritieke data, zoals klanten, leveranciers en recepturen van productiedata.

Kortom, een kritisch blik met focus op je datastructuren én motivatie van de mensen om de data correct te registreren dragen onmiddellijk bij tot toegevoegde waarde en duurzame groei.

Het verkregen inzicht levert een betrouwbare management rapportering op, dé basis om het pad van duurzame groei in te slaan.

 

 

 

 

Bijster - contact
Corda Campus
Kempische Steenweg 311 / 1.02
B-3500 Hasselt
T. +32 470 66 27 62 anja@bijster.be
T. +32 475 29 18 26 kurt@bijster.be
BTW BE 0667.915.472


Volg ons

Schrijf je in voor onze nuttige tips

Over Bijster
Op zoek naar een partner mét impact voor het realiseren van een doeltreffende rapportering? Bijster helpt je dit te bereiken.